Aparaty stałe

aparaty-stale_wiem_o_zdrowiu

Forum -> tyłozgryz a aparat stały

Tytuł:tyłozgryz a aparat stały
Autor:Danuta
8.9.2011, 15:38
Mam syna 16 lat, który ma tyłozgryz (nie będę wyjaśniać co to znaczy). Mam pytanie do orientujących się w temacie. Czy taka wda jest możliwa do wyleczenia aparatem stałym. Proszę o odpowiedź!

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest mniejsze: kałuża czy morze?

aparaty-stale_ciekawostki

Ciekawostki

Protezy zębowe
Protezy zębowe przeznaczone są dla osób, które mają całkowite lub częściowe braki w uzębieniu. Wyglądają naturalnie i estetycznie, chociaż mogą powodować pewien dyskomfort.

Czy wiesz, że...

Ortodonta zajmuje się profilaktyką, diagnozowaniem i leczeniem wad zębowych i zgryzowych. Trzeba jednak wiedzieć o tym, że każdy ortodonta jest także dentystą, ale nie każdy dentysta jest ortodontą.

Polecamy

Aparat ortodontyczny
Wady zgryzu oraz defekty uzębienia nie stanowią jedynie problemu estetycznego. Mają one negatywny wpływ na jakość wymowy, mogą powodować złe samopoczucie oraz silne bóle migrenowe. Aparaty ortodontyczne wykorzystywane w leczeniu tych wad nie są przeznaczone jedynie dla dzieci i młodzieży.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.